Bahçeli, 81 yıl önce milliyetçilik fikrini yüreklerinde bayraklaştıran az sayıdaki dava insanının, inanç ve kararlılığıyla öne çıktığını belirterek, bu kişilerin karanlık dönemlerde fikirleriyle ışık saçtığını söyledi. O dönem yaşanan sıkıntı, baskı ve zulümlere direnerek örnek bir mücadele gösterildiğini ifade etti.

Merhum Alparslan Türkeş’in de aralarında bulunduğu 23 milliyetçinin, milli değerler doğrultusunda yabancı fikir akımlarına karşı durduğunu söyleyen Bahçeli, bu tavrın baskı ve dayatmalara karşı ahlaki bir duruş olduğunu kaydetti.

"İŞKENCELER, MİLLİ SEVDAYI AZALTMADI"

Bahçeli, 1940’lı yıllarda yaşanan toplumsal kutuplaşma ve otoriter yönetim ortamında, milliyetçi isimlerin fikirleriyle geleceğe yön verdiğini dile getirerek, o dönemde yaşanan zorlukların Türk milletine olan bağlılığı zayıflatmadığını, aksine daha da güçlendirdiğini vurguladı.

"MİLLİYETÇİLİK, FAŞİZM VE IRKÇILIKLA KARIŞTIRILMAMALI"

Bazı çevrelerin milliyetçiliği ırkçılık ya da faşizm ile aynı kategoride değerlendirmeye devam ettiğini belirten Bahçeli, bu yaklaşımın en hafif ifadeyle cehalet olduğunu savundu. Milliyetçiliğin birleştirici ve toplumu kucaklayıcı yönlerinin görmezden gelindiğine dikkat çekti.

"MİLLİYETÇİLİK GELECEĞİN VİZYONUDUR"

Bahçeli, milliyetçiliğin sadece bir düşünce değil; aynı zamanda demokrasi, özgürlük, ekonomik kalkınma ve toplumsal barışı destekleyen bir anlayış olduğunu belirtti. Türk milliyetçiliğinin modern değerlere açık olduğunu ifade ederek, birlikte yaşama kültürünün temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.

"SÖYLEMLERE DEĞİL, FİKİRLERE BAKILMALI"

Milliyetçiliği dar ve klişe sloganlara sıkıştırmaya çalışan yaklaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, bu tür tutumların 3 Mayıs’ın anlamını kavrayamadığını ifade etti. Fikir ahlakı ve sorumluluk duygusunun önemine işaret eden Bahçeli, bunun milliyetçiliğin ruhunu yaşatan temel unsur olduğunu söyledi.

"MİLLİYETÇİ KAHRAMANLAR ANILDI"

Mesajının sonunda 3 Mayıs 1944 olaylarında yer alan merhum Alparslan Türkeş ve diğer milliyetçi isimleri saygı ve minnetle andığını belirten Bahçeli, Milliyetçiler Günü’nün, bu mücadele ruhunu yaşatmak adına önemli bir tarih olduğunu kaydetti.

Kaynak: Sözcü