Mersin’de, başarılı 12 iş kadınının yazdığı öykülerden oluşan “12 Kadın” adlı kitabın satış geliri, Hatay’da depremden zarar gören kadınların iş hayatına katılabilmesi için bir üretim atölyesi inşa edilmesine katkı sağlayacak.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde, Mersin Ekonomi Platformu (MEP), Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER) ve Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, “12 Kadın” kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.

MTSO binasında düzenlenen tanıtım etkinliğinde yazarlar Esen İstifanoğlu, Ayşe Taslı, Cansu Daloğlu, Cansu Kalkan, Derya Altınören, Ebru Döker, Deniz Şehitoğlu, Gül Akyürek Balta, Enis Tukaç, Loret Gazel, Filiz Kaya ve Dünya Aslan okuyucularla buluşarak kitaplarını imzaladı. “Seninleyiz Hatay” sloganıyla yola çıkan 12 başarılı iş kadınının kaleme aldığı bu kitap, Hatay’daki kadınların üretime katılımını desteklemek amacıyla bir üretim atölyesi kurulmasına katkı sağlayacak.

"ÖNCE KADINLARI HAK ETTİKLERİ NOKTAYA TAŞIMALIYIZ"

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, kadınların ekonomide, sosyal hayatta ve karar mekanizmalarında hak ettiği yerleri almadığı bir dünyada gerçek kalkınmanın mümkün olmadığını ifade etti.

"Eğer ilerlemek istiyorsak, önce kadınları hak ettikleri noktaya taşımalıyız. Bunun için en güçlü iki araçtan biri eğitimse, diğeri rol modellerdir" diyen Gökbulut, 12 Kadın Projesi’nin, güçlü rol modeller ortaya koyarak, farklı alanlarda ilham veren kadınların hikayelerini görünür kılmayı amaçladığını belirtti.

Ayrıca, sadece ilham vermekle kalmayıp, deprem sonrası zorluklarla mücadele eden Hatay’daki üretici kadınlara destek sunmayı da hedeflediklerini ifade eden Gökbulut, "Bu projede, 12 cesur kadın, kaleme aldıkları öyküleriyle ‘Seninleyiz Hatay’ diyor. Biz de MTSO olarak, ‘Sizinleyiz’ diyerek bu dayanışmanın bir parçası olduğumuzu vurgulamak istiyoruz" dedi.

"BU TOPRAKLAR DAYANIŞMAYLA GÜÇLENİR, İYİLEŞİR"

GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, kadınların işbirliği ve ortak bir amaç doğrultusunda hareket etmesinin, her alanda daha güçlü bir yer edinmelerini sağladığını belirtti. Proje kapsamında yalnızca kadınların başarılarının konuşulmadığını, aynı zamanda dayanışma, iyileşme ve umudun gücünün vurgulandığını ifade etti.

ÇUGİDER Başkanı Sibel Gelbul, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından umut olmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. 12 Kadın Projesi’nin, Hatay’daki kadınlara sosyolojik, psikolojik ve ekonomik destek sunmayı amaçladığını vurgulayarak, "Bu topraklar dayanışmayla güçlenir, iyileşir" dedi.

MEP Dönem Başkanı Servet Özkaya ise, Hataylı kadınların yaşadığı mücadelelere dikkat çekmek istediklerini belirterek, ekonomik kalkınmanın yanı sıra toplumsal dayanışmanın da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ