MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 26 Kasım 2024 tarihinde yaptığı “İmralı ile DEM derhal görüşsün” çağrısının ardından, DEM Parti heyetinin 28 Aralık’ta İmralı’da Öcalan ile bir araya gelmişti.

Öcalan, İmralı’dan Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan aracılığı ile mesaj göndermişti.

Öcalan’ın mesajındaki, “Türk-Kürt kardeşliğini yeniden güçlendirmek tarihi bir sorumluluk olduğu kadar tüm halklar için kader belirleyici bir önem ve aciliyet kazanmıştır” ifadesi, 7 maddelik mesajın ilk sırasında yer almıştı.

DEM heyetinin İmralı’da yaptığı görüşmeyi değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni bir çözüm süreci olmadığını vurgulasa da görüşmeyi, “hayırlı bir başlangıcın ivmesi” olarak tanımlamıştı.

Bahçeli, “Sırayı; sözden eylem safhasına geçiş almalı, nihayetinde müspet ve müşahhas (somut) sonuçların kademe kademe sahnelenmesi ifa ve ilan edilmelidir” açıklamasını yapmıştı.

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’nün aktardığına göre İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşen Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’dan oluşan DEM Parti heyetinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den randevu talep edeceği öğrenildi.

Heyetin ayrıca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmenin de planlandığı iddia edildi.

Heyette Bahçeli’nin “saygın bir Kürt ağası” olarak tanımladığı Ahmet Türk’ün de yer alacağı ifade ediliyor.

Heyetin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’den randevu talep edeceği, bu isteğe olumlu yanıt verilmesinin beklendiği bildirildi.

Erdoğan’ın programının uygun olmaması durumunda, AK Parti genel başkan vekillerinden birinin heyetle görüşmeye katılabileceği ifade ediliyor.

İddialar sonrası Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyetin, bugün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceği bildirildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile saat 13.30'da, MHP lideri Bahçeli ile saat 15.00'te görüşüleceği belirtildi.

Bu görüşmelerde Öcalan'ın yolladığı mesajlar kapsamında “Türk-Kürt kardeşliği” vurgusu ve siyasi partilere düşen sorumluluklar üzerinden sürecin hızlandırılmasına dair görüş ve önerilerin paylaşılması düşünülüyor.