Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Kastamonu Teknokent ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi iş birliğiyle düzenlenen Bilimsel Proje Hazırlama Eğitimi başarıyla tamamlandı. Eğitimde, Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Prof. Dr. Hamdi Temel, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rahmi Ünal ve Kastamonu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu ve Prof. Dr. Talip Çeter eğitimci olarak görev aldı.
EĞİTİMİN DETAYLARI
Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, açılışta proje tabanlı çalışmaların önemine vurgu yaparak Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve ekibinin deneyimlerinden faydalanmak amacıyla bu eğitimin planlandığını belirtti. Eğitim, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın sunumuyla proje hazırlama sürecindeki temel kavramlarla başladı. Katılımcılar, projelerin özgün değer, yöntem, yönetim ve yaygın etki gibi unsurlarını detaylı bir şekilde öğrendiler. Eğitimde ayrıca Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu, başvuru formlarını örneklerle açıkladı. Öğleden sonra ise katılımcılar, atölye çalışmasında grup çalışmaları yaparak proje bileşenlerine göre başvuru formlarını hazırlamaya başladılar.
EĞİTİM 2 GÜN SÜRDÜ
Eğitimin ikinci gününde, Prof. Dr. Talip Çeter literatürün önemi, COST projeleri ve AB proje deneyimlerine dair bilgiler sundu. Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rahmi Ünal ise projelerde araştırma planlaması ve zaman yönetimi üzerine kapsamlı bir sunum yaptı. Ardından, Prof. Dr. Hamdi Temel proje analizi, yaygınlaştırma süreci ve yayın etiği konularında bilgi paylaşımında bulundu. Eğitimin son oturumunda, katılımcılar oluşturdukları projeleri sunarak değerlendirme sürecine girdi ve daha önce başvurusu yapılmış bir proje üzerinden panel raporları incelendi.
İki gün süren eğitimde, katılımcılara nitelikli ve kapsamlı projeler hazırlamaları için önemli konular aktarıldı ve uygulamalı çalışmalar yapıldı.