Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sarsıntının yerin yaklaşık 6.92 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssünün 40.86 kuzey enlemi ve 28.24444 doğu boylamı olduğu bildirildi.
ARTÇILAR DEVAM ETTİ
Ana deprem sonrası en büyüğü 5.5 olmak üzere çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremler paniğe neden oldu.
YER BİLİMCİ ERCAN’DAN DEĞERLENDİRME
Yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Bu küçümsenecek bir sarsıntı değil. Daha önce de belirttiğim gibi, ana depremin öncesinde 4 ila 6 büyüklüğünde sarsıntılar olabilir demiştim. 6.2’lik bu deprem, o öncü depremlerden biri" ifadelerini kullandı.
“İSTANBUL'DA YIKIM EŞİĞİ 4.4’TEN SONRA BAŞLAR”
Ercan, açıklamasında İstanbul'da hasar oluşturabilecek eşik değerin 4.4 olduğunu belirterek, “Bu tür sarsıntılar kentteki yapı stoku açısından ciddiye alınmalı. Silivri açıklarında beklenen büyük depremin büyüklüğü 7 ila 7.2 arasında. Bugünkü deprem, beklenenin yaklaşık bir puan altında” diye konuştu.
“STRES BOŞALIYOR AMA TEHLİKE GEÇMİŞ DEĞİL”
Depremde açığa çıkan enerjinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, “Bu sarsıntıyla birlikte, Hiroşima’ya atılan atom bombasına eş değer bir enerji boşalımı gerçekleşti. Ancak bu, İstanbul’daki büyük deprem beklentisinin sona erdiği anlamına gelmez” değerlendirmesinde bulundu.