(İSTANBUL) - Türkiye’nin en büyük gıda takviyesi üretim kapasitelerinden birine sahip olan Orzaks, iç pazardaki liderliğini global pazara da taşımayı hedefliyor. Orzaks Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu, “4 milyar TL olan ciromuzu 6.2 milyar TL'ye çıkarma hedefimiz var. Geçen yıl 247 milyon TL'lik bir ihracat cirosu gerçekleştirdik. Bu yıl 48’den fazla ülkeye 990 milyon TL'lik bir ihracat cirosu hedefliyoruz. Kazakistan’da kuracağımız yeni fabrikayla üretim kapasitemizi çeşitlendireceğiz” dedi.

2004 yılında temelleri atılan ve bugün Türkiye’nin en büyük gıda takviyesi üretim kapasitelerinden birine sahip Orzaks, 2025 yılına güçlü hedeflerle giriyor.

Orzaks Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu, “Bu yıl geçen yıldan daha büyük bir büyüme hedefi planladık. 4 milyar TL olan ciromuzu 6.2 milyar TL'ye çıkarma hedefimiz var. 2020 yılından beri global pazarlara açılmak üzere çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. 2024 yılında 247 milyon TL'lik bir ihracat cirosu gerçekleştirirken, 2025 yılında ise 48’den fazla ülkeye 990 milyon TL'lik bir ihracat cirosu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bilim, kalite ve güven temelinde büyüyor

İstanbul Esenyurt’taki fabrikasıyla ayda ortalama 2.5 milyon kutu üretim kapasitesine ulaşan Orzaks, iç pazardaki liderliğini global pazara da taşımayı hedefliyor. Amerika, Almanya, İngiltere, Polonya ve Dubai’de kurduğu firmalarla dijital satış ağını genişleten Orzaks, Kazakistan’da kuracağı yeni fabrikasıyla üretim kapasitesini coğrafi olarak çeşitlendirecek.

Yatırımla ilgili konuşan Alimoğlu, Kazakistan’daki fabrikanın 35 milyon Euro’luk yatırımla kademeli olarak hayata geçirileceğini söyledi. Bu yatırımın yerel pazarlarda doğrudan varlık stratejisinin bir parçası olduğunu vurgulayan Alimoğlu, “Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından stratejik yatırım kapsamında desteklenen mikroalg temelli Ar-Ge projelerimizle bitkisel omega-3, protein ve vitamin üretiminde yeni bir dönemi başlatıyoruz. Toplam 1.2 milyar TL’lik bu ham madde yatırımı, Orzaks’ı global ham madde tedarik zincirinin kritik oyuncularından biri yapacak” ifadelerini kullandı.

2018’de probiyotik ham madde üretim çalışmaları başlatıldı

Kurulduğu günden bu yana bilimsel yaklaşımı ve yüksek kalite standartlarını ilke edinen Orzaks, sektördeki yerini yalnızca ticari büyümeyle değil, aynı zamanda Ar-Ge yatırımları ve ürün inovasyonuyla da sağlamlaştırıyor. "Takviye gıda pazarında hammadde konusunda da öncü olabilir miyiz" düşüncesiyle yola çıktıklarını belirten Alimoğlu, probiyotik hammadde üretimine yönelik Ar-Ge çalışmalarına ilişkin, “Probiyotik ham maddesinin üretilmesi üzerine 2018 yılında Ar-Ge çalışmaları başlattık. Türkiye'nin 7 farklı coğrafi bölgesinden, anne sütü, inek sütü, topraktan ve fermente ürünlerden çeşitli kaynaklar toplayarak bu ürünlerden probiyotik suşları izole ettik. Binin üzerinde probiyotik suşu izole ederken, bunların probiyotik özelliklerini göz önünde bulundurduk” dedi.

Orzaks’ın sektördeki başarısını bilimsel ve yüksek kaliteli üretime bağlayan Alimoğlu sözlerini, şöyle tamamladı:

“Bilimden uzaklaşmadan ürettiğimiz ürünler bizi bu günlere getirdi”

“Takviye ürünleri önleyici ve koruyucu sağlıkta kullanılan, bazen tedavi edici, bazen tedavi destek olarak üretilen ve tüketiciye sunulan ürünler. Bu nedenle takviye edici ürünler formül edilirken temiz içerikli olarak üretilmesi, ürün etkileşimlerinin değerlendirilmesi ve kullanılan etken maddelerin sağlık üzerine olumlu etkilerini bilimsel kaynaklarla ve çalışmalarla desteklenmesi gerekiyor. Bu doğrultuda, yola çıktığımız ilk günden beri bilimden uzaklaşmadan en yüksek kalite standartlarında ürün üreterek tüketiciye sunmamız ve tüketicilerin bu ürünlerden olumlu sonuçlar almaları bu günlere gelmemizi sağladı. Bir taraftan büyüme ihtiyacımız doğrultusunda üretim kapasitemizi arttırmaya devam ederken diğer taraftan da Ar-Ge faaliyetlerimizle işimizi kolaylaştırarak yeni ürünler geliştirmeyi sürdürüyoruz.”

ADVERTORIAL YAYIN 

 

Kaynak: ANKA