Araştırma sonuçlarına göre, haftada en az bir kez cinsel ilişkiye giren kadınların daha uzun yaşadığı tespit edildi.

Çalışmada, haftada bir kereden az cinsel ilişki yaşayan 20-59 yaş arası kadınların, haftada en az bir kez cinsel ilişkiye girenlere kıyasla beş yıl içinde ölme riskinin yüzde 70 oranında arttığı belirlendi.

Araştırmacılar, daha az cinsel ilişki yaşayan kadınlarda, iltihaplanma ile bağlantılı bir proteinin seviyelerinin yükseldiğini ve bunun sağlıklı hücrelere, dokulara ve organlara zarar verebileceğini ortaya koydu.

Pennsylvania’daki Walden Üniversitesi’nden araştırmanın yazarları, düzenli cinsel ilişkinin kalp sağlığına olumlu etkileri olduğunu ifade etti.

Araştırmacılar, cinsel aktivitenin kalp atış hızı değişkenliğini azaltarak kan akışını artırdığını, bunun da genel sağlık üzerinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, düzenli cinsel yaşamın daha iyi uyku, gelişmiş beyin fonksiyonları ve daha genç görünme gibi birçok sağlık faydasıyla da ilişkili olduğu belirtildi.

FAZLA CİNSEL İLİŞKİ ERKEKLERDE RİSKLERİ ARTIRIYOR

Araştırma, cinsel aktivitenin kadınlarda olumlu sağlık etkileri yaratmasına karşın, çok sık cinsel ilişkiye giren erkekler için risk oluşturabileceğini de ortaya koydu.

Araştırmacılar, cinsel ilişki sıklığı yüksek olan erkeklerin, kadınlara kıyasla 6 kat daha fazla ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu tespit etti.

Bilim insanları, sağlık, davranış, meslek, gelir ve etnik köken gibi değişkenler hesaba katıldığında bile bu durumun geçerliliğini koruduğunu belirtti. Çalışmanın sonucunda, erkeklerde aşırı cinsel ilişkinin kalp damar hastalıkları riskini artırdığı ortaya kondu.

Araştırma ekibi, bireylerin verilerini ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) büyük veri tabanı üzerinden incelediklerini açıkladı. Çalışmanın yazarlarından Dr. Srikanta Banerjee, “Cinsel ilişki, ciddi sağlık sorunlarını önleyebilecek endorfinlerin salgılanmasını sağlar” ifadelerini kullandı.

Araştırma, Journal of Psychosexual Health dergisinde yayımlandı.