UDİAD Başkanı Tuba Çebi, Uluslararası Diplomatik İlişkiler Akademik Araştırmalar ve Eğitim Derneği'nin uluslararası ilişkiler alanında derinlemesine bilgi edinmek, sosyal bilimlerin çeşitli alanlarında araştırmalar yapmak, bilgiyi işlevsel hale getirerek akademik yayınlar yapmak, seminer, konferans ve eğitim faaliyetleri düzenlemek, akademik araştırmalara teşvik etmek amacıyla kurulduğunu belirtti.

''MİSYONUMUZ DİPLOMASİ EĞİTİMİNİN KALİTESİNİ YÜKSELTMEKTİR''

Çebi, derneğin temel misyonu hakkında, ‘’Bu alanlarda çalışan öğrenci ve araştırmacılara destek sağlamak, ulusal ve uluslararası düzeyde fikir alışverişini artırmak ve diplomasi eğitiminin kalitesini yükseltmektir. Ayrıca, uluslararası ilişkiler alanında kariyer yapmak isteyen gençlere rehberlik ederek onların profesyonel dünyaya daha güçlü bir giriş yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Derneğin, öğrencilere ve genç araştırmacılara teorik bilgi ile pratik becerileri birleştiren birçok avantaj sunduğunu vurgulayan Çebi, ''Bunlar arasında uluslararası meselelerle ilgili araştırma yapma ve analiz yazma, yazım ve analiz becerilerini geliştirme, farklı çalışma alanlarında atölyeler, çeşitli dil kursları, staj, konferans ve panel gibi bilginin pratiğe kavuştuğu birçok imkan sunmaktadır. Bu etkinlik ve programlar, öğrencilerin analitik düşünme, analitik düşünme, ekip çalışması, uygulamalı problem çözme, müzakere teknikleri ve kriz yönetimi gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine olanak tanımakla birlikte akademisyenler ve profesyonellerle bir araya gelinmesi sağlayarak profesyonel ağlarını geliştirmelerine katkı sağlamaktadır'' dedi.

''DERNEĞİN TEMEL ODAK NOKTALARINDAN BİRİ DE KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİDİR''

Çebi, derneğin temel odak noktalarından birinin kurumlar arası iş birliği olduğunu belirterek, ''Üniversitelerle yaptığımız iş birlikleri sayesinde öğrencilere konferans, sergi ve seminerler programları düzenlenmeyi planlıyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayında, Anadolu Üniversite ve Rus Evi iş birliğinde konferans ve sergi düzenledik. Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendiğimiz bu etkinlikte Rus Evi Başkanı Aleksandr Sotniçenko Milli Mücadele döneminde Türk-Rus ilişkileri konusunda konferans verirken, Rus sanatçı Yevgeni Lansere’nin Milli Mücadele dönemi resimleri de sergilendi'' şeklinde konuştu.

''BÖLGESEL ÇALIŞMALAR ATÖLYEMİZLE ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYORUZ''

2025 yılının Şubat ayında düzenlenecek olan ‘Bölgesel Çalışmalar Atölyesi’ ile öğrencilerle ve araştırmacılarla buluşma fırsatına imkan sağlandığını ifade eden Çebi, ''Atölyemizde alanında uzman çok kıymetli hocalarımız seminer verecek. Prof. Dr. Yaşar Sarı, Prof. Dr. Hasan Oktay, Prof. Dr. Vakur Sümer, Prof. Dr. Ozan Örmeci, Doç. Dr. Merve Suna Özcan, Doç. Dr. Ruhengiz Aliyeva, Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, Dr. Keisuke Wakizaka ve daha birçok alanında uzman çok kıymetli akademisyenler araştırmacılar ve öğrencilerle buluşacak'' dedi.

''GENİŞ BİR KATILIMCI KİTLESİNE ULAŞMAYI AMAÇLIYORUZ''

Çebi açıklamasını, ''Gelecekte hayata geçirmeyi planladığımız projeler arasında, çeşitli konularda atölyeler, akademik yayınlar, çevrimiçi diplomasi simülasyonları, konferans, panel, seminer, yerel ve küresel sorunlara odaklı projeler, kadın lider programı bulunmakta. Böylece geniş bir katılımcı kitlesine ulaşmayı amaçlıyoruz. Uzun vadede ise, uluslararası düzeyde tanınan bir diplomasi eğitim ve araştırma merkezi olarak faaliyetlerimizi daha geniş bir coğrafyada sürdürmek istiyoruz'' ifadeleri ile sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi